tirsdag 3. november 2009

Konklusjon

Europea er en organisasjon som Naturbruksskolenes forening bør være aktivt med i. Her har vi et nettverk av svært mange naturbruksskoler rundt i hele Europa som kan brukes til utveksling og faglig utvikling. Europea trekker også elever inn gjennom egne konferanser og konkurranser innen naturbruk.
Det er viktig at flere fra Norge deltar slik at flere kontakter etableres. Naturbruksskolenes forening kan også arbeide systematisk med å formidle kontakter mellom skoler i Europa og Norge.
Kontakten med Naturbruksskolenes forening i Sverige må opprettholdes og videreutvikles. styret og sekretariatet har erfaring og kompetanse som Norge kan ha nytte av. De har et sekretariat med 2 ansatte (ikke 200% fra foreningen - delvis prosjektmidler) og de har arbeidet i flere år med de samme problemstillingene som vi har i Norge. I Sverige var de opptatt av den gjensidige nytten Norge og Sverige kan ha av å utvikle samarbeidet videre. Konkrete ideer kan være å invitere styreleder i Sverige til årsmøte i Norge og at vi deltar på seminar om markedsføring som arrangeres i Sverige hvert år.
Dagene i Sverige var også nyttige ved at ny markedssekretær i Norge fikk informasjon og vurderinger fra Harald og Severin som har jobbet med markedsføring og internasjonalisering lenge.

1 kommentar:

Magvak sa...

Enig i at det er viktig å ha et internasjonalt perspektiv på det vi driver med. Vi har mye å lære + at det vil være en styrke for naturbruksskolene å ha gode utvekslingstilbud.