tirsdag 27. oktober 2009

Europea konferanse i Sverige

Fra Søndag til torsdag skal jeg delta på Europea sin konferanse i Strömma, Sverige. Europea er en organisasjon for naturbruksskoler i Europa. Målene er å å arbeide for utvikling av skolene og samarbeid mellom skolene. Vi er tre deltagere fra Norge. Det er Severin Breivik, Harald Øverby og meg. Jeg er markedssekretær i Naturbruksskolenes forening .

Allerede søndag kveld var det stor aktivitet med å knytte nye kontakter. Deltagerne er åpne og veldig interessert i å knytte kontakter med skoler i andre land. Jeg snakket mye med deltagere fra Spania (Catalonia området). De skal ha mange av sine elever utplassert og trenger mange kontakter. Norge er et eksotisk og spennende land som få vet så mye om. Høye priser er en utfordring som skremmer, men dersom elevene bor på skolen/privat og en ordner transport for gjestene trenger det ikke bli så dyrt.

Konferansen er på en landbruksskole like utenfor Gøteborg, Strömma naturbruksgymnasium. Skolen er 90 år og har stort gårdsbruk. Skolen er selvforsynt med energi ved at de har egen vindmølle og kraftverk i elven. Tema for konferansen er klima og hvilke utfordringer og muligheter dett gir for naturbruksskoler (program).

Ingen kommentarer: